De Peelboerderij in Ospel wordt grondig verbouwd en krijgt een glazen dak. Coen van der Zanden van restaurant de Dorpsherberg gaat de catering voor zijn rekening nemen. Marijke Vaes, manager van het buitencentrum De Pelen, vertelt vol enthousiasme over het initiatief waar ze al jaren aan werken. “Met deze extra dependance krijgen we er een prachtige ruimte voor vergaderingen, lezingen, trouwerijen of zelfs uitvaarten bij. Het is een prachtige plek om luxe te vergaderen met duurzame en biologische streekgebonden producten die passen binnen het concept Buitengewoon Lekker van Staatsbosbeheer.”

Peelboerderij
Het dak gaat er letterlijk af om ruimte te maken voor een glazen dak. Hiermee moet de vernieuwde Peelboerderij een unieke aantrekkingskracht krijgen. Alles wordt duurzaam ingericht en de boerderij krijgt een eigen keuken. Het wordt een stijlvolle en multifunctionele locatie die breed kan worden ingezet. De weekendwandelaar kan er terecht voor een cappuccino met iets lekkers. De bedrijven kunnen er terecht voor een dag van bezinning en er kan ook getrouwd worden.

Het onderhoud van de huidige Peelboederij kostte jaarlijks bijna 10.000 euro. Een flinke kostenpost voor het Buitencentrum, waar de boerderij onderdeel van is. De aanstaande verbouwing is mogelijk omdat er een subsidie beschikbaar is gesteld door de provincies Limburg en Brabant. Met een budget van 300.000 euro kan de Peelboerderij worden opgeknapt en klaargemaakt voor de toekomst. Toen Staatsbosbeheer op zoek ging naar een ondernemer die voor de catering zou kunnen zorgen, was de connectie van Coen van der Zanden al snel gemaakt. “Wij gaan alles wat betreft eten en drinken verzorgen in de boerderij” vertelt Coen. “We zijn trots dat we dit als lokale betrokkene kunnen doen op zo’n unieke locatie!”

Peellab
De vergaderruimte in het Buitencentrum is hiermee overbodig. Deze ruimte gaat ingericht worden als Peellab, een educatieve plek waar kinderen terecht kunnen om te leren over de natuur. Hierover later meer.