Onlangs heeft molenaar Geert van Winkel van molen “de Korenbloem” in Ospel de eerste partij van 100 kg vernieuwd pannenkoekenmix-meel geleverd aan Pannenkoekenhuis, restaurant en partijencentrum de Dorpsherberg in Ospel.

Het meel is gemalen op de molen op Ospel, gebuild en gemixt naar de verhoudingen die zijn aangegeven door eigenaar Coen van der Zanden. Nieuw is dat het mengsel naast tarwemeel en tarwebloem ook boekweitbloem bevat. De pannenkoek krijgt daardoor meer structuur aldus Coen. Dit meel laat zich beter bakken en de pannenkoek is lekkerder door de betere structuur. Daarnaast draagt dit bij aan de verdere promotie van streekproducten. Een volgende stap naar meer streekproducten, naast onder andere het Crole Limousinrund uit de Groote Peel, champignons en eieren, aldus Coen.

Voor Geert van Winkel is dit een mooie kans om de molen een meer economische functie te geven. Immers een molenaar wil graag malen om meel te kunnen uitleveren, zoals dat in het verleden ook het geval was. Hiermee kan hij tevens een verdere invulling geven aan het item van “Boer tot product” en aan zijn ambachtelijk wijze van malen.

Streekproducten

In onze keuken werken we graag met lokale producten uit Ospel en omgeving.
Zo werken wij samen met de volgende leveranciers:

Bakkerij Kessels
Bakkerij Tommie
Crole Hoeve
Slagerij Koos Vaes
Deli XL
G&B Yerseke
Rijpelaal
Happy-Ei
Kaas & Ko
Molen De Korenbloem
Lindeboom bier
Vanderfeesten dranken
Hof van Schoor
Verkooijen Champignons